Dieven kappen kluis uit de muur

Duizenden euro’s cash en veel juwelen gestolen!

kluis1

In de Kleehofkensstraat in Mopertingen (Bilzen) hebben dieven ingebroken in een huis. De inbrekers haalden het hele huis overhoop en braken de zware kluis uit de muur. “Een paar duizend euro aan cash geld, waardepapieren en veel juwelen zijn gestolen”, zucht de bewoonster

kluis2

Tussen de gestolen sieraden zaten er met een grote emotionele waarde, zoals een trouwring en een kettinkje van mijn petekindje.

De inbrekers sloegen toe omstreeks 22 uur. Ze forceerden twee deuren van de veranda. “Ik was een dagje weg met twee schoonzussen en mijn vriendinnen”, zegt Betsy. “Toen we tegen 22.45 uur thuiskwamen, zag mijn schoonzus dat een raam aan de voorkant op een kier stond. Achteraan zag ik dat er gewrongen was aan de garagepoort. We vreesden dat de dieven nog binnen waren en hebben mijn zoon verwittigd. Voorzichtig zijn we het huis binnengegaan. Het grote schuifraam van de veranda was kapot.”

kluis3

Buurman

“In de badkamer was alles één grote puinhoop. In de slaapkamer waren alle kasten en lades leeggehaald en lagen alle spullen op de grond en het bed. Ik wist niet waar ik het had. Op de bovenverdieping hebben de inbrekers de ingemetselde kluis gevonden. Eerst hebben ze geprobeerd via de slaapkamermuur een gat te maken, maar dan zijn ze in de kelder een dikke hamer en beitel gaan halen. De verankerde zware metalen kluis hebben ze uit de muur gekapt en meegenomen. De buurman heeft om 22.15 uur geklop gehoord en zag ook licht branden in de kelder.”

Goud

De dieven zijn wellicht door het woonkamerraam met de buit weer vertrokken. “Er is veel vernield en er is een grote hoeveelheid juwelen in goud en witgoud gestolen”, gaat een geëmotioneerde Betsy verder. “In de kluis zaten vooral documenten, reservesleutels en een paar duizend euro aan cash geld. Tussen de gestolen sieraden zaten er met een grote emotionele waarde, zoals een trouwring en een kettinkje van mijn petekindje.”

De politie en lokale recherche van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. “Er zijn meerdere buren die dinsdag in de late namiddag en tegen 21.30 uur een donkerblauwe auto, wellicht een VW Jetta of Passat heel langzaam door de Kleehofkensstraat hebben zien rijden met twee donkere mannen. Misschien waren ze toen op zoek naar een huis waar niemand thuis was. Het is jammer dat we er op dat moment niet verder hebben bij stilgestaan”, aldus een buurvrouw. De politie stelt een verder onderzoek in naar de daders.

Inbraken voorkomen of de schade beperken?

ProSecurity hamert er al jaren op dat er meerdere factoren zijn die meespelen om de schade bij inbraken te beperken of voorkomen!

Organisatorische beveiliging

keymat

Zoals waardevolle zaken verbergen, aanwezigheid simuleren, afspraken met buren, politietoezicht, rolluiken naar beneden laten, alles goed sluiten, geen sleutel onder de mat… etc kosten niets, maar worden het vaakst vergeten!

Bouwkundige beveiliging

homelock
Zoals sloten en kluizen vertragen de inbreker en maken het hem moeilijk om binnen of aan de buit te raken. Echter -> geraken ze door deze barrière is de schade maximaal!

Elektronische beveiliging

risco alarm

zoals alarmsystemen verwittigen en alarmeren -> de inbreker heeft dus minder tijd om z’n slag te slaan waardoor de schade effectief beperkt wordt!

Bandit mistgenerator

Is dit nog niet voldoende? (kan er veel schade gemaakt worden op weinig tijd?) Installeer dan een mistgenerator! Binnen enkele seconden ziet de inbreker niets meer en kan niet anders dan vertrekken!
Camera systemen registreren vooral wat er gebeurd en kunnen dienen als externe verificatiemogelijkheid.
Meer tips om je woning of bedrijf beter te beveiligen vind je op deze link


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie