8 juli 2015

Brandbeveiliging

brandbeveiliging pictogrammen

Brandbeveiliging is geen overbodige luxe. Dat bewijzen de 10.000 branden die elk jaar gebouwen verwoesten, met talrijke gewonden en doden tot gevolg.

Goede brandbeveiliging kan levens redden. Een brandbeveiligingssysteem verwittigt u namelijk tijdig. Daardoor verkleint het risico op verstikking, verbranding of totale verwoesting van uw gebouw.

Of het nu gaat om materiële schade, die uw woning of bedrijf onbruikbaar maakt, of het vermijden van gewonden en doden, brandbeveiliging is essentieel.

 

Mogelijkheden voor brandbeveiliging

 

Voor privéwoningen & kleine bedrijven

Jablotron rookdetector

 

Privéwoningen en kleine bedrijven hebben niet altijd een BOSEC gekeurde installatie nodig. Daarom zijn brand- en rookdetectoren voor hen dikwijls de ideale oplossing.

Prosecurity voegt deze detectoren toe aan het inbraakalarm. Dat kan zowel met draadloze als bedrade rook- & brandmelders.

Het voordeel van koppeling met alarminstallatie is dat u ook gewaarschuwd wordt wanneer u afwezig bent. Dat doen autonome rookmelders verkrijgbaar op de markt natuurlijk niet.

Gevolg:

– Er wordt sneller actie ondernomen.

– De brand krijgt minder kans om zich te verspreiden.

– Minder materiële schade.

 

Conventionele brandmeldsystemen

Schema brand

De brandbeveiliging van kleinere projecten pakken we anders aan: met budgetvriendelijke conventionele brandmeldinstallaties.

We verdelen het gebouw in zones waarin we detectoren, drukknoppen en sirenes plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

Geadresseerde brandmeldsystemen

Brandalarm

Heel wat brandmeldsystemen zijn tegenwoordig geadresseerd. Dat is enkel in uw voordeel.

Hoe werkt een geadresseerd brandmeldsysteem?

Iedere detector en component stuurt een unieke digitale code uit zodat op de centrale exact te zien is waar het alarm zich heeft voor gedaan.

Het is trouwens meestal een stuk makkelijker en goedkoper om deze systemen te bekabelen. We koppelen de brandmeldsystemen via een speciale digitale en brandveilige link met de communicatiemodule van onze alarmcentrale. Zo heeft u slechts 1 meldkamerabonnement nodig!

 

Belgische brandnormen

Prosecurity plaatst voor bedrijven enkel BOSEC goedgekeurde apparatuur en dit steevast volgens de NBN S21-100 brandnormen van België. U volgt dus meteen de voorwaarden die brandweerdiensten en verzekeringsmaatschappijen voorschrijven.

Daarnaast hebben wij nauwe banden met sprinklerinstallatiebedrijven. We werken zelfs samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in blustechnieken voor server- en dossierruimtes. Dit alles om u een totaaloplossing te bieden!

    Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie