Honderden Belgen begluurd via gehackte camera’s

foto1

De hele wereld kan binnengluren in meer dan honderd Belgische woonkamers, cafés en kantoren. Schuldige is de Russische website Insecam.org, die livebeelden van privécamera’s illegaal verspreidt. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is verbolgen en vraagt dat computerspecialisten van de federale politie ingrijpen.

foto2

Op de Russische site Insecam.org staan duizenden privébeelden van over de hele wereld online. Ook meer dan 100 Belgische camera’s. Zo zagen we gisteren een dame nietsvermoedend op haar computer werken in de woonkamer, konden we enkele stamgasten in een Gents café volgen en zelfs zien hoe verpleegsters oudjes hielpen in een Brussels rusthuis.

foto3

De website vormt een potentiële goudmijn voor inbrekers, dieven en tigerkidnappers. Zij zien wanneer bewoners thuiskomen, met welke dure wagens ze rijden, of er een waakhond is en wanneer de winkelier zijn kassa leegmaakt.

Het is raadzaam uw camera installatie correct te beveiligen!

Zorg dat zeker volgende punten in orde zijn:

  1. Iedere camera en recorder heeft vanuit de fabriek standaard IP poorten waarop ze toegankelijk zijn -> Wijzig deze meteen naar eigen gekozen poorten!
  2. Verander de standaard login namen
  3. Gebruik moeilijke paswoorden bestaande uit letters, cijfers en tekens
  4. Verander ook de paswoorden in iedere individuele IP camera
  5. Zorg dat uw NAT router / firewall correct is ingesteld
  6. Schakel P2P uit daar dit een zeer onveilige manier is om toegang te krijgen tot uw beelden

Wat kan proSecurity voor u betekenen?

proSecurity is opgericht in 1999 als IT dienstenbedrijf en bouwde een uitgebreide kennis op inzake computer netwerken, beveiliging en camera installatie’s. Zo installeerden wij eind 1999 onze eerste IP camera en kunnen wij ons terecht specialist noemen in deze materie! Wenst u meer informatie of een offerte? Wij helpen u graag verder!


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie