5 tips om dieven buiten te houden tijdens de krokusvakantie

 

Februari is nog steeds een inbraakgevoelige maand. Vorig jaar werden nog 156 inbraken per dag vastgesteld. Eén op de tien Belgen die intrekken in een nieuwe woning kiest ervoor om deze ook meteen extra te beveiligen. En een alarminstallatie is zeker en vast een eerste stap om je woning en je leefomgeving optimaal te beschermen. Maar het is zeker niet de enige manier. We geven je dan ook graag nog 5 extra tips! 

 

  1. Gebruik uw gezond verstand, ook online

   Ga je op vakantie of trek je er tijdens de komende krokusvakantie een paar dagen op uit? Heerlijk, geniet er van! Maar zorg er ook voor dat je wanneer je thuiskomt niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Het lijkt zo eenvoudig, maar vele Belgen blijven er tegen zondigen. Doe je garagepoort op slot en laat niets waardevols, zoals een laptop, juweel of spelcomputer in het zicht liggen. Hoe beter je waardevolle spullen verbergt, hoe moeilijker ze te vinden zijn. Dieven hebben maar een beperkte tijd om hiernaar op zoek te gaan zullen sneller de strijd staken. Ga daarnaast ook voorzichtig om met Sociale media zoals Facebook, Instagram of Twitter. Dieven maken steeds vaker gebruik van deze kanalen om te zien wanneer iemand langdurig van huis is en de kust veilig is. Je kan beter je vakantiefoto’s delen wanneer je terug bent van vakantie en je huis dus weer bewoond is.

  2. Zorg voor twijfel bij mogelijke dieven

   Wanneer een dief begint te twijfelen kiest deze er al snel voor om er vandoor te gaan. Het is dan ook verstandig om te doen lijken dat je huis bewoon is. Maak gebruik van automatische verlichting met bewegingssensoren. Vaak is dat al voldoende want inbrekers staan niet graag in de spotlights. Bij langere afwezigheid kan het ook handig zijn om timers in te stellen op bepaalde lichten in huis of zelfs de televisie. Zo gaan deze automatisch branden op regelmatige tijdstippen. Vraag daarnaast ook aan familie of vrienden om de post uit te halen of af en toe hun wagen op jullie oprit te parkeren. Ook zo lijkt het al snel dat de woning bewoond is en zullen dieven minder snel toehappen.

  3. Jouw vriend, de buurman

   De politie is jouw vriend, maar jouw buurman is dat nog meer. Zeker als je woning moeilijk zichtbaar is en misschien wat achterin gelegen is. Verlaat je jouw huis voor lange tijd, vraag dan zeker aan je buren of ze een extra oogje in het zeil houden en misschien eens regelmatig rond het huis wandelen. Hoe meer een dief het idee krijgt dat de buurt ‘ogen’ heeft, hoe minder goesting hij heeft om een ongewenst bezoek af te leggen. Ook kan je tijdens je afwezigheid aan de buurtpolitie vragen om te patrouilleren en een oogje in het zeil te houden.

  4. Monteer extra veiligheidssloten

   Aan de buitendeuren kan je extra veiligheidssloten toevoegen. Een meerpuntsluiting is zonder twijfel een must. Ook extra raamsloten zijn een goede investering. Het is te zeggen: zolang je niet de sleutels op de sloten laat zitten. Inbrekers boren maar al te graag een gaatje onder het slot van een raam. Daarna kunnen ze met behulp van een simpele ijzerdraad de sleutel omdraaien en doodleuk je woning binnendringen.

  5. Installeer een alarminstallatie

   Wanneer dieven een alarminstallatie opmerken, is dat vaak al voldoende om ze voor een makkelijkere optie te laten kiezen. Liefst blijven ze zo stil en onopgemerkt mogelijk. Een alarm sirene schrikt af en zal in een mum van tijd de hele buurt alarmeren waardoor er vanzelf reactie zal volgen. Iets wat dieven uiteraard altijd willen vermijden. Bekijk hier met welke verschillende alarminstallaties wij werken.

 

  Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

  Dit bericht is geplaatst in Tips . Bookmark de link .