Nieuwe INCERT-regels

INCERT, het kwaliteitslabel voor onze sector heeft op 28/04/2021 een nieuwe versie gepubliceerd van de algemene voorschriften voor inbraakalarmsystemen.

Er zijn enkele belangrijke nieuwigheden in deze voorschriften die wel degelijk een meerwaarde zullen betekenen voor de klant en de verzekeringsmaatschappijen:

Verplichte risico-analyse:

Vanaf heden dient het risiconiveau altijd bepaald te worden volgens een voorgeschreven methode waarvan de voornaamste zaken opgesomd zijn in het openbaar beschikbare document dat opgesteld is door het CEBBEC. U kan het hier downloaden:

Incert document risicoanalyse v17122020

Als alarmsystemen correct ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden worden volgens het juiste risiconiveau zal het aantal inbraken zonder detectie drastisch verminderd worden.

Dit is een groot voordeel voor de klant en de verzekeraar maar helaas vervelend voor de firma’s die altijd de goedkoopste willen zijn onder het massa is kassa principe …

Betere omschrijving van  de te gebruiken technologieën:

Niet iedere detector met anti-mask-functie voldoet aan graad 3, magneetcontacten zijn er in diverse maten en soorten maar voor hogere risico’s mogen enkel graad 3 gekeurde contacten gebruikt worden. Voor de meest gebruikte technologieën wordt nu duidelijk omschreven waar ze aan moeten voldoen wat zeker belangrijk is voor de draadloze technologieën en cloudgebaseerde features.

Betere afsplitsing tussen particulieren en bedrijven:

Gewone prive woningen met een standaard risico kunnen perfect in risiconiveau 2 beveiligd worden, zelfs met draadloze detectoren als ze de juiste keuring hebben.

Nu maakt Incert een onderscheid tussen particuliere woningen en bedrijven op vlak van opbouw van het systeem per risico-niveau.

Conclusie:

Er zijn heel wat “goedkope” technologieën te vinden die een vals gevoel van veiligheid genereren.

Dankzij een correcte inschatting van het risico en een concept op maat kan uw gemoedsrust en veiligheid aanzienlijk verhoogd worden.

Kies dus altijd een INCERT-gecertificeerde installateur en vraag een conformiteitsverklaring.

Wist u trouwens dat Prosecurity gecertificeerd is voor inbraakbeveiliging en videobewaking? 

    Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie