Man (76) bestolen en gekneveld door 3 overvallers: 30.000 euro gestolen

huis
BOCHOLT – Drie overvallers pleegden vrijdagvoormiddag een homejacking in de Jennenstraat op Kreyel in Bocholt. De daders troggelden zo’n 30.000 euro af van de 76-jarige bewoner en knevelden hem vast. Het is al de tweede zware overval op een oudere man deze week.

Drie mannen drongen rond 10.15 uur het huis van de zeventiger binnen, op de hoek van de Stramproyerweg met de Jennenstraat. De oudere man, die samen met zijn partner in het huis woont, was op het ogenblik van de feiten alleen thuis. Hij werd bedreigd door de homejackers, die hem een vuurwapen toonden en zijn geld eisten.

De 76-jarige Bocholtenaar zou daarop 30.000 euro aan de daders hebben gegeven. De drie lieten hun slachtoffer in het huis achter, nadat ze hem eerst gekneveld hadden.

Na enige tijd kon de bewoner op eigen houtje een buur verwittigen, die enkele huizen verderop woont. Die kwam onmiddellijk ter hulp geschoten en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde in shock.

Hectisch

De buur die de zeventiger kon helpen, wil liever niets kwijt over het voorval. “Begrijpelijk, want het is hier de hele dag hectisch geweest. De politie heeft tal van onderzoeken gevoerd en zelfs de straat een tijdje afgesloten”, zegt een van de buurtbewoners. De vrouw is onder de indruk. “Je vraagt je af welke mensen tot zoiets in staat zijn. Het weer was misschien grijs, maar je moet toch maar durven om zoiets overdag te doen.” In de omgeving leeft iedereen mee met de man, en ook met zijn vriend. “Hopelijk komt alles snel goed met hen.”

De lokale politie deed de eerste vaststellingen en lichtte het parket van Limburg in. Het gerechtelijk lab van de federale politie werd opgeroepen voor een uitgebreid onderzoek. De federale gerechtelijke politie voert ook het verdere onderzoek. Zij zaten vrijdagavondnavond nog steeds bij het koppel om meer informatie te kunnen inwinnen. De speurders organiseerden ook een buurtonderzoek.

Het is al de tweede zware overval op een oudere man deze week. Maandagavond werd nog een 74-jarige uit Heusden-Zolder in zijn huis toegetakeld door twee agressieve homejackers. De daders, die Frans spraken, maakten toen slechts 175 euro en een horloge buit. Bij de overval in Bocholt zou het dus om veel meer geld gaan.

Bron: hbvl

Tips om overvallen te voorkomen klik hier