Dieven stelen urne met assen van overleden Houthalenaar

Dieven stelen urne met assen van overleden Houthalenaar

urne

HOUTHALEN-HELCHTEREN –De Houthalense Ilse Cuyvers zit diep in de put. Tijdens een diefstal in haar woning zijn niet alleen juwelen gestolen, maar ook de urne met daarin de assen van haar overleden man. “Die urne is voor mij van onschatbare waarde”, zegt Ilse. “Misschien hebben de dieven de urne weggegooid en vindt iemand ze terug.”

Ilse Cuyvers kreeg vorige week zaterdag ongewenst bezoek in haar huis in de Fazantenstraat in Houthalen-Oost. “De dieven hebben twee horloges en manchetknopen van mijn overleden man gestolen en ook onze trouwringen zijn weg”, zegt Ilse. “Maar veel erger nog is dat ook de urne met daarin de assen van mijn man verdwenen is. De urne zat in een zwart fluwelen doosje, langs de juwelen in het kistje. De dieven hebben wellicht gedacht dat er nog meer juwelen zaten.”

“Die urne is voor mij onbetaalbaar”, zegt Ilse. “Maar voor die dieven heeft die geen enkele waarde. Misschien hebben ze de urne ondertussen al weggegooid en heeft iemand ze langs de weg zien liggen. Zelf hebben we de buurt hier al helemaal uitgekamd, maar dat heeft niets opgeleverd. Zaterdag is het bovendien precies twee jaar geleden dat mijn man gestorven is.” De urne heeft de vorm van een hart, is zilverkleurig en is zo groot als een handpalm. Wie de urne gezien heeft, mag zich melden bij Politie MidLim.

Wil jij inbraken in je woning voorkomen? Op deze link vind je alvast enkele tips.
Voor een afspraak, advies of offerte kunnen jullie ons steeds contacteren!

    Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie