Vertrek gerust op vakantie!

prosecurity vakantie 2 Vertrek gerust op vakantie!

Tijdens de zomer beleven niet alleen vakantiegangers hoogdagen. Ook voor inbrekers is het een geliefde periode. Leegstaande huizen zijn een gemakkelijk doelwit. Met onze 5 tips geef je inbrekers echter geen kans tijdens je vakantie.

1. Bewoonde indruk

Zorg ervoor dat je huis bewoond lijkt als je met vakantie gaat. Laat een tas op tafel staan en laat wat vaat achter op het aanrecht. Vraag aan buren of familie om het gras te maaien, de rolluiken op en neer te laten en je brievenbus leeg te maken. Een auto (van de buren?) op de oprit schrikt inbrekers af, net als licht in huis. Werk met tijdschakelaars zodat de lichten, het beste met een paar minuten verschil, aan gaan als het donker wordt. Heb je een modern alarmsysteem (bijvoorbeeld dat van proSecurity), dan kun je via de bijhorende app niet alleen je alarm in- of uitschakelen van op afstand, maar ook je lichten bedienen.

2. (Politie)toezicht

Vraag aan de buren om een extra oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent. Kies je voor gratis vakantietoezicht door de politie, dan passeert de patrouille regelmatig langs je woning. Ben je onzeker of je woning goed is beveiligd, contacteer dan je lokale diefstalpreventieadviseur. Hij controleert je huis op zwakke plekken en geeft tips. Beide diensten zijn gratis, en te boeken op www.police-on-web.be.

3. Slotvast

Zorg ervoor dat ramen en deuren goed zijn afgesloten. Vergeet ook dakvensters, roosters en keldergaten niet! Een toiletraampje op kiepstand of een open keldergat is een open uitnodiging voor dieven. Een stok achter het schuifraam houdt professionals echt niet tegen. Investeer daarom in veiligheidssloten, grendels en beveiligd glas.

4. Alarminstallatie

Een alarminstallatie met duidelijk zichtbare buitensirene heeft een groot afschrikkend effect. Kies steeds voor een degelijk geïnstalleerde en INCERT gekeurde alarminstallatie met een geldig attest voor je verzekering, zo ben je zeker dat je kwaliteit in huis haalt en dat dieven het systeem niet al te makkelijk kunnen saboteren! Is je alarmsysteem aangesloten op een meldkamer? Verwittig heb tijdig dat je op vakantie bent en geef aan wie ze kunnen bellen tijdens je afwezigheid.

5. Geen hulpmiddelen

Een inbreker probeert maar gedurende 3 tot 5 minuten om binnen te geraken. Maak het hem dus vooral niet gemakkelijk! Laat geen ladders of tuingereedschap rondslingeren. Bewaar reservesleutels niet onder de deurmat of de bloempot aan het tuinhuisje. Dieven vinden ze onmiddellijk. Als de inbrekers “hulpmiddelen aangereikt krijgen” is er trouwens sprake van insluiping en niet van inbraak, en zijn verzekeraars minder happig om te vergoeden.Meer tips om je woning tegen inbraak te beveiligen, vind je op deze webpagina.

Gratis advies & offerte

Wil je gratis advies om je huis beter te beveiligen? Of een offerte voor een kwalitatieve camera- of alarminstallatie? Bel ons op 011/367.890 of gebruik het contactformulier.

Bestel voor 15/07/2016 en we voegen GRATIS branddetectie toe aan je alarminstallatie!*


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

*Actie gratis branddetectie (1 rookmelder aangesloten op je alarminstallatie en gratis geplaatst per aankoopschijf van 1.000 euro excl btw) enkel geldig voor prive personen die een nieuwe alarminstallatie bestellen voor 15/07/16 en laten plaatsen voor 31/08/16. Niet cumuleerbaar met andere kortingen of promoties.