Tweede editie 1dagniet op vrijdag 13 november

Tweede editie 1dagniet op vrijdag 13 november

1dagnietinbraak

Op vrijdag 13 november komt er een tweede editie van 1dagniet de nationale actiedag van onder meer politie en FOD Binnenlandse Zaken tegen woninginbraken. Bedoeling van deze dag is het stijgend aantal woninginbraken terug te dringen, door de burgers te sensibiliseren over hun eigen preventierol. Elke dag krijgen zowat 200 Belgen inbrekers over de vloer.

Voor een vlotte organisatie en om iedereen de kans te geven om deel te nemen, zullen de sensibiliseringsacties de hele week duren, van 9 tot 15 november. Die acties moeten de Belgen laten nadenken ‘over de maatregelen die zij kunnen nemen om hun huis, straat of buurt veilig te houden’, klinkt het. ‘Inbraak is immers geen onafwendbaar noodlot! Enkele eenvoudige reflexen zijn vaak voldoende om de veiligheid te garanderen.’

Burgers kunnen met hun initiatieven terecht op de site 1dagniet.be , om zo andere burgers te inspireren en motiveren. Mogelijke initiatieven zijn een inbraakpreventiewandeling maken met de wijkagent, een leuke receptie of spelletjesavond organiseren om de buren beter te leren kennen of een Facebookpagina of Whatsappgroep starten voor de buurt.

Ook proSecurity steunt het initiatief en zal actief meewerken om van 1 dag niet een succesvolle actie te maken!


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie