Politie pakt Roemeen op na inbraak in Krëfel-filiaal

Het Krëfel-filiaal langs de Luchthavenlaan kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag dieven over de vloer. Zij gingen aan de haal met zeven tablets en vier gsm-toestellen. Eén dader kon wel gevat worden.

“De daders gooiden een paaltje door het etalageraam en forceerden vervolgens de rolluiken”, aldus de winkelverantwoordelijke. “Om dat rolluik op te houden, plaatsten ze er vervolgens enkele televisietoestellen onder. Maar ze hadden het duidelijk op de kleinere elektrotoestellen gemunt. Die kast was haast helemaal leeggeroofd.”

De dieven sloegen hun slag omstreeks 1.30 uur. Het alarm trad in werking en toen de politie ter plaatse kwam, werd een verdachte opgemerkt aan de overkant van de straat. Die probeerde te vluchten, maar kon even verderop gevat worden. Het gaat om een 26-jarige man zonder gekend adres in ons land. Hij had twee van de gestolen gsm-toestellen, die nog in de verpakking zaten, op zak. Een derde toestel lag in de berm. Intussen bekende hij de feiten en verklaarde hij dat er nog een tweede dader bij betrokken was. Van die persoon, die wellicht de rest van de buit heeft, is geen spoor.

7313315[1]

Landelijke plaag

Winkelketen Krëfel lijkt de laatste maanden wel het mikpunt bij uitstek van dievenbendes. Het filiaal in Vilvoorde kreeg eerder al ongewenst bezoek, net als de winkels in Grimbergen, Zemst, Boortmeerbeek en Korbeek-Lo. Aan de andere kant van de taalgrens is er eenzelfde verhaal rond Namen en Charleroi. In september riep Jos Van Belle, bestuurder van Krëfel, al op tot getuigen. Wie de gouden tip geeft, kan daar tot 10.000 euro voor opstrijken.

Of de inbraak in Vilvoorde aan een bende gelinkt kan worden, is nog niet zeker. De winkelverantwoordelijke zal er ook niet meteen nieuwe maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen. “De alarminstallatie heeft zijn werk gedaan en ik ben opgelucht dat toch al één van de daders opgepakt werd”, klinkt het tot besluit. (PCW)