Inbreker carjackt auto met baby op achterbank

carjackbree

BREE / KINROOI – Een alerte agent in burger van politiezone Noordoost-Limburg kon donderdagnamiddag voorkomen dat een Roemeense carjacker een Mercedes met een baby op de achterbank kon stelen. De dader had even daarvoor een inbraak gepleegd en een andere auto gestolen, maar daar was hij mee gecrasht.

Het was rond 13.30 uur dat ze bij de politiezone Noordoost-Limburg een melding kregen van een woninginbraak in de Enkestraat in Molenbeersel. Daar konden de melders de dader op heterdaad betrappen. De man probeerde vervolgens de auto van de bewoners te stelen, maar sloeg toch te voet op de vlucht.

De inbreker gaf zich niet gewonnen en in een poging voor de politie te ontsnappen probeerde hij op de Weertersteenweg opnieuw een voertuig te stelen. Hij stapte in een groene bestelwagen en stoof ervandoor richting ’t Hasseltkiezel.

Op de Rode Kruislaan in Bree verloor de Roemeen de controle over het stuur, raakte de verhoogde middenberm en ging met zijn gestolen wagen over de kop. De autodief kroop uit het wrak en rende naar een zwarte Mercedes. Hij probeerde de wagen te stelen en het kwam tot een schermutseling met de bestuurder. Een politieagent in burger die toevallig passeerde, kon de verdachte overmeesteren en in de boeien slaan voordat die kon wegrijden met de auto met op de achterbank een baby.

De Roemeen werd mee naar het politiebureau genomen voor verhoor. De politie leidt de carjacker vandaag voor bij de onderzoeksrechter.

Het volledige verhaal leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Wil jij je woning of bedrijf beter beveiligen tegen een inbraak? Wij helpen je graag verder!

contactbutton