Dieven stelen 25.000 euro aan fietsen

8365858

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor 25.000 euro aan fietsen, fietskaders en wielen gestolen bij Fietsen Tony aan de Hulsbeekstraat in Geetbets. “De pas opgerichte Facebookpagina ga ik niet meer gebruiken. Ik wil dieven niet op nog meer ideeën brengen”, zegt uitbater Tony Gakens.

De gewezen profrenner Tony Gakens runt sinds 1994 een fietsenzaak langs de Hulsebeekstraat in Geetbets. “Toen ik zaterdagochtend beneden kwam, zag ik de ravage. Mijn zaak ligt achteraan de oprit, vlak tegen mijn huis”, vertelt Tony. “Toch heb ik zelf niets gemerkt. De diefstal moet plaatsgevonden hebben tussen 2 uur ’s nachts en 8 uur in de ochtend. Vermoedelijk raakten de dieven via een padje in het achterliggende veld. Daar klommen ze over de omheining om tot aan de zaak te komen, waarna ze een raam uitbraken.”

In het dorp doet de ronde dat de winkel helemaal leeggeroofd werd. “Klopt niet”, zegt Tony. “Ze wisten goed wat ze wouden. Ze stalen een vijftal volledig uitgeruste racefiets, negen fietskaders en enkele wielen. Allemaal in carbon en van duurdere merken, zoals Merckx, Zannata, CKT en Kuota. Voor gewone fietsen, kinderfietsen of e-bikes hadden ze geen oog.”

De uitbater vermoedt dat ze met enkelen waren. “Ze moesten de buit immers ook nog over de omheining sleuren. Ik vrees dat we die fietsen nooit meer terugzien”, zegt Tony.

Geen alarminstallatie

Het was de eerste keer dat er dieven over de vloer kwamen bij Fietsen Tony. “Ik heb geen camera’s of alarminstallatie en ben dat eigenlijk ook niet van plan. Gelukkig dat ik niets gehoord heb, want wie weet tot wat ik in staat zou geweest zijn. Zelf heb ik 22 jaar in de gevangenis gewerkt. Ik had er dan misschien zelf kunnen zitten”, lacht hij.

De voorbije dagen en weken heeft Tony niets verdachts opgemerkt. “Hier gaat het er familiaal aan toe. Hier is altijd volk in de zaak, ik ben hier nooit alleen. Klanten blijven hier ook wat hangen voor een gezellige babbel of tasje koffie. ”Raar’ volk zou mij zou dus meteen opvallen. Maar vanaf nu ga ik zeker geen dure fietsen meer in stock houden, enkel nog op bestelling. Desnoods ga ik wel zelf naar de fabriek met mijn klanten zodat ze hun keuze kunnen maken. Liever dat dan nog eens voor zoveel geld te laten bestelen”, aldus Tony.

Facebookpagina

“Ongeveer een maand geleden maakte een vriend van me, met de allerbeste bedoelingen, een Facebookpagina aan van de winkel. Met daarop enkele foto’s van de zaak, zowel binnen als buiten als van enkele gestalde fietsen. Mogelijk haalden de dieven daar hun inspiratie? Die pagina ga ik niet meer gebruiken, of toch niet meer met expliciete foto’s van de zaak, zodat we dieven niet op nog meer ideeën brengen”, besluit uitbater Tony.

Bron: www.hln.be 01/02/2016 – 04u09 (C) Kristien Bollen

Uw woning of zaak beveiligen? Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie