1 dag niet!

Vrijdag 13 november 2015 is het hoogtepunt van “1 dag niet”.

Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen, tot meer dan 75 000 in 2013, dat zijn meer dan 200 inbraken per dag. De maatschappelijk kost die hiermee gepaard gaat, is torenhoog: jaarlijks betalen we meer dan 350 miljoen euro … We hebben dan ook een slimme en gezamenlijk aanpak nodig, met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is één van die schakels, misschien wel de belangrijkste!

Hoog tijd dat we samen iets aan dit fenomeen doen!

Op 13 november 2015 vindt daarom de tweede Belgische ‘1 dag niet’ plaats, een initiatief dat in 2013 voor de eerste keer plaatsvond in Nederland, met heel wat succes. Wij – een groep enthousiaste burgers en professionals uit heel België – zetten graag onze schouders onder deze preventieboodschap.

De actiedag geeft elke inwoner – jou dus – een platform om volop na te denken en initiatief te nemen om je huis, straat en buurt veilig te houden. Wat kan jij doen? ‘1 dag niet’ promoot volop jouw lokale initiatief, want vele kleine lokale acties maken 1 stevig geheel. Maak er samen met ons, maar vooral ook met je gezin, buren, vrienden, vereniging of school een succes van. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er veel minder en één dag zelfs helemaal geen woninginbraken plaatsvinden. Post daarom jouw initiatief op onze website!

13-11-’15: 1 dag niet!

Hoe kunnen we dit doel bereiken? Alleen met jouw hulp. Kom in actie om je huis, straat, buurt veilig te houden en roep dieven een halt toe. Help ons een hele dag lang om de preventie van woninginbraken in de verf te zetten!


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie