10 juli 2015

Meldkamer

Securitas meldkamer

Een meldkamer, ook wel controlekamer of alarmcentrale (wettelijke benaming) genoemd is een bewakingsdienst aangeboden door een erkende bewakingsonderneming.
De alarmcentrale ontvangt meldingen van onze alarmsystemen en technische installaties, waardoor de operatoren de nodige acties kunnen ondernemen. Deze acties kunnen op maat worden afgesproken met u als klant!

Zo hebben wij specifieke oplossingen voor telebewaking :

 • Standaard formule voor alarmsystemen : de operator  belt de contactpersonen en indien nodig de hulpdiensten zodra er zich alarmen of technische storingen voordoen.
 • Permanente videobewaking : de operatoren bewaken van op afstand de terreinen d.m.v. videobeelden die live worden doorgestuurd en nemen de gepaste actie wanneer zij calamiteiten of indringers opmerken.
 • Videoverificatie : Indien er zich een alarm voordoet zal de operator onmiddellijk toegang krijgen tot de videobeelden. Op deze manier weet de operator meteen wat er aan de hand is zodat er sneller en juister kan gereageerd worden!

De controlekamer kan ingeschakeld worden voor een ruim aantal soorten signalen :

 • Inbraakalarmen of storingen, gegenereerd door uw alarminstallatie
 • Alarmen door het betreden van uw terreinen buiten openingsuren
 • Openen of sluiten van uw pand buiten normale openingsuren
 • Hold up & paniek alarmen
 • Alarmen of storingsmeldingen, gegenereerd door uw brandmeld- of sprinkler installatie
 • Technische alarmen(stroomuitval, temperatuur, koelinstallaties, waterdetectie, overstroming, ….)

Dankzij onze unieke combinatie van camerabewaking, inbraakbeveiliging, terreinbeveiliging en bewaking van op afstand, realiseren wij een 24/7 permanente bewaking met snelle interventie, zonder dat u als klant onnodig uit uw bed gebeld wordt bij een eventueel loos alarm!

Tevens maken wij gebruik van de nieuwste technologieën waardoor onze signalen rechtstreeks via internet worden verstuurd naar de controlekamer  met automatische back-up via het GPRS (GSM) netwerk, zodat de signalen altijd en snel toekomen bij de controlekamer!

Wat kost een meldkamer? Is het verplicht?

Bij Prosecurity kost een standaard aansluiting voor een prive woning €15,99 incl. btw.

In hogere risico niveaus (vanaf niveau 2+) is het verplicht om een meldkamer aansluiting te nemen maar voor lagere risico’s en prive woningen meestal niet. (afhankelijk van de eisen van uw verzekeraar)

Alle alarmsystemen van Prosecurity kunnen werken en verwittigen zonder aangesloten te zijn op een meldkamer. Bijgevolg zijn onze contracten maandelijks opzegbaar en kiest u zelf of u een aansluiting wenst.

  Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie