10 juli 2015

Kostprijs alarmsysteem

Kostprijs alarmsysteem:

De prijs van een alarmsysteem is o.a. afhankelijk van volgende factoren:

Gebruikte materialen:

Koop je een wasmachine, fiets of auto? Dan weet je al bijna op voorhand welk merk in je budget past en welke kwaliteit je verwacht van je aankoop. Ook merk je snel op dat ieder merk verschillende gamma’s heeft en dat de prijs omhoog gaat als de kwaliteit of functionaliteit verhoogd.

Dat is dus ook zo bij alarmsystemen!

Daarom is het belangrijk om goed te weten welke componenten voldoen aan je verwachtingen.

Wat kan de prijs beïnvloeden?

 • Een gekeurd component is duurder dan een niet-gekeurd.
 • Een dualtech detector is duurder dan een gewone PIR detector (maar heeft minder kans op valse alarmen!)
 • Een INOX sirene is duurder dan een PVC sirene (maar blijft je leven lang mooi!)
 • Hou je van een strak design en mooie touchpad klavieren? Dat heeft invloed op de prijs!
 • Graad 3 gekeurde componenten zijn duurder dan graad 2 (maar een stuk veiliger en betrouwbaarder)
 • Fabrikanten die duurzaam en klimaatvriendelijk produceren, zijn meestal een stuk duurder dan fabrikanten die hier geen rekening mee houden en bij de goedkoopste chinese fabriek laten produceren.

Werkuren:

Het spreekt voor zich dat draadloze systemen goedkoper zijn dan bekabelde!

Niet enkel is het aanleggen van bekabeling arbeidsintensief, maar ook het installeren van een bekabeld systeem vergt meer ervaring van een technieker.

Grootte van de installatie:

Ieder component heeft een bepaalde prijs en dient geïnstalleerd te worden. Het is dus logisch dat een grote villa duurder is om te beveiligen dan een appartement of kleine woning.

Opgelet:

De markt wordt vandaag overspoeld met goedkope aanbieders met klinkende  namen waardoor het lijkt dat u een topsysteem in huis haalt!

 • Deze systemen zijn meestal niet gekeurd. (Dit kan een probleem opleveren voor de verzekering en welke betrouwbaarheid bieden niet-gekeurde systemen?)
 • Ze plaatsen meestal geen buitensirene om kosten te besparen of omdat ze deze niet aanbieden. Een buitensirene is nochtans een belangrijk item van uw veiligheid omdat deze een sterk afschrikkend effect heeft en de sociale controle bevordert.
 • De wetgeving maakt geen onderscheid tussen alarmsystemen met of zonder buitensirene, zodra u een alarmsysteem installeert dient deze in orde te zijn met de wetgeving, zo is het verplicht een flitslicht te installeren als er een sirene hoorbaar is voor derden (een binnensirene die hoorbaar is voor derden is dus voor de wetgever ook een buitensirene en dan bent u verplicht een flitslicht te plaatsen dat zichtbaar is vanaf de openbare weg!)
 • De meeste goedkope aanbieders combineren hun systeem met een duur abonnement en vergeten bij de verkoop te zeggen dat hun abonnement ieder jaar in prijs zal stijgen en het alarmsysteem niet werkt zonder dit abonnement! Informeer u dus goed voor u beslist en laat afspraken op papier zetten indien u twijfelt!

Conclusie:

Het is niet makkelijk om een algemene kostprijs te plakken op de prijs van een alarmsysteem.

Er zijn te veel factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

Wij geven graag advies en maken vrijblijvend een offerte.

Bent u op zoek naar een betrouwbare alarminstallatie zonder zorgen?

  Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie