Een verwittigd man is er twee waard. Om inbraak te voorkomen, heeft u natuurlijk een uitstekende beveiliging nodig, maar ook een goede voorbereiding. We houden u alvast up-to-date met volgende feiten over inbraak.
Wat u moet weten over de inbreker:
De meeste inbraken gebeuren wanneer de bewoners afwezig zijn. Het is dus erg uitzonderlijk dat er een confrontatie tussen inbreker en bewoner plaatsvindt. Meestal zal een inbreker een confrontatie natuurlijk vermijden. Hij heeft er niets aan om herkend te worden of goed beschreven te worden voor de politie.
Wanneer zijn veel mensen niet thuis? Juist, overdag. Vandaar dat inbrekers meer en meer hun slag slaan op klaarlichte dag. Het risico op inbraak is dus even hoog in de namiddag als in het tweede deel van de nacht. Toch vergeten velen om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen overdag …
Een inbreker bereidt zich goed voor. Hij verkent de buurt en zoekt het ideale tijdstip en de perfecte plaats om toe te slaan. Ramen en deuren die niet zichtbaar zijn voor buren of passanten zijn ideaal. Niet voor niets wordt er dikwijls ingebroken via de achter- of zijgevel van een woning. Bij heel wat woningen is de voordeur trouwens beter beveiligd dan de achterdeur.
Feiten over inbraak: de cijfers.
In België gebeuren er meer dan 100.000 inbraken per jaar! Dit wil zeggen dat er gemiddeld 275 inbraken per dag plaatsvinden in ons land.
In Limburg gebeuren er meer dan 5.000 inbraken per jaar!
Met andere woorden: zo een 14 inbraken per dag in Limburgse gebouwen.
Bron : Criminaliteitsstatistieken en Inbraakpreventie Federale politie
Beveilig je woning tegen inbraak. Vraag raad aan proSecurity!