21 januari 2018

Easysafe Zerowire

Easysafe ZeroWire is het meest geavanceerde systeem op het gebied van draadloze woonhuisbeveiliging vanaf €899,00 incl btw.

Toen het ZeroWire systeem in 2013 werd geïntroduceerd op de Security Trade in Sydney was het meteen duidelijk dat het een bijzonder krachtig en vernuftig stukje technologie was. Het is een all-in-one beveiligings- en homeautomation systeem, dat geschikt is voor 128 sensoren. De echte kracht van het systeem zit hem in de volledig geïntegreerde open draadloze communicatie.

Het systeem maakt niet alleen gebruik van Wifi, mobiele verbindingen en internetconnecties, maar voorziet ook in Z-Wave communicatie waarmee een complete range met home automatiseringsproducten kan worden aangestuurd. Naast het feit dat ZeroWire tgebruikers toegang geeft op componentniveau, is het systeem dankzij een ingebouwde webserver ook browser, Adroid en Apple iOS compatibel. Dat lijkt tegenwoordig vanzelfsprekend, maar dat was tijdens de ontwikkeling nog helemaal niet zo.

Op de Customer Electronics Trade in Las Vegas werd de ZeroWire geïntroduceerd in een iets kleinere variant met 64 ingangen. Ook daar werd duidelijk hoe slim het ZeroWire systeem is ontworpen en blijkt een draadloze oplossing voor elk probleem te zijn.

Sinds 2014 is het ZeroWire systeem uitgebreid met video mogelijkheden. Met het grootste gemak ondersteunt het IP camera’s en voorziet in Live meekijken en terugkijken van beelden. Dit terugkijken kan gedaan worden voor algemeen overzicht, maar kan ook worden getriggerd door events zoals inbraakmeldingen, brandalarm of het drukken op een deurbel. Videobewaking is bij ZeroWire optimaal geïntegreerd.

De grootste voorsprong heeft het ZeroWire systeem genomen door het intergreren van de Sigma Design Z-wave mogelijkheden. Z-Wave is een full duplex sturing met een zeer lage power consumptie door de hoge frequentie van 100kbit per seconde. De vertraging is slechts 0,05 seconde.

Zerowire

ZeroWire is de ideale keuze van huizenbezitters die op zoek zijn naar prijstechnische gunstig, maar compleet systeem voor beveiliging en interactieve home automatisering op maat.

Het is aan de fabrikant Interlogix te danken dat Z-Wave op het ZeroWire systeem is gebleven. Er zijn niet zo veel fabrikanten die een oplossing op de markt brengen waarvan een groot deel van de technologie bij derden ligt. Z-Wave is echter een open communicatie standaard die door meer dan 250 fabrikanten wordt geïmplementeerd in hun producten. De Keuze in additionele producten is hierdoor enorm.

De Z-Wave technology is ontwikkeld door Sigma en komt terug in de producten met hun naam. Er zijn echter veel fabrikanten die controllers en componenten maken, die net als de Sigma producten gebruik maken van het Z-Wave protocol. Deze producten kunnen allemaal samenwerken. Dit biedt heel veel mogelijkheden voor gebruikers en installateurs van domotica systemen. De opzet en openheid van Z-wave is ongekend.

Het integreren van Z-Wave in ZeroWire betekent dat gebruikers een enorm scale van aparatuur kan worden gemanaged. Te denken valt hierbij aan: lichten, beveiliging, rookmelders, koolmonoxide melders, waterdetectoren, aircondition units, energiemanagement, medische monitoring, elektrische sloten en nog veel meer. Op dit moment zijn er ongeveer 1000 Z-Wave huisautomatisering componenten beschikbaar.

ZeroWire heeft standaard ook Wifi onboard. Wifi is een open draadloze standaard, maar het lijkt er op dat Interlogix er voorzichtiger mee omgaat. In plaats van verbinding te maken met de eerste de beste Wifi router, lijkt het erop dat communicatiepaden ook gaan lopen via andere UTC producten zoals Carrier air conditioning en Kidde brandmeldsystemen.

Als we kijken naar de standaard specificaties van het ZeroWire systeem heeft het 64 ingangen voor draadloze componenten en 250 gebruikerscodes. Het bedieningspaneel heeft een aantal voorgeprogrammeerde herkenbare knoppen en een spraakbegeleid menu voor eenvoudig installatie en gebruik. Het ondersteunt alle gangbare beveiligingscomponenten en heeft ruimte voor 20 keyfobs (sleutelhangers), die gebruikt kunnen worden voor in- en uitschakeling, het schakelen van een Z-Wave licht of het activeren van een paniekmelding.

Voor de hogere risico beveiliging kan een dubbele melding worden gegeven via het GSM netwerk en het Breedband internet. Het ZeroWire systeem is zo klein dat het in zijn geheel tegen de wand kan worden gemonteerd en zelfs op tafelstandaard.

zerowire-app

De Cloud mogelijkheden hebben voor zowel de gebruiker als de installateur grote voordelen. De gebruiker heeft op afstand en mobiel toegang tot de functies en meldingen van het ZeroWire systeem. De installateur krijgt veel extra mogelijkheden om het systeem uit te breiden met allerlei opties die voorheen niet mogelijk waren.


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Typ deze code in om uw bericht te kunnen verzenden : captcha Indien code niet zichtbaar is, druk op jouw vraag verzenden om te refreshen